lördag 9 april 2011

Ihopsläpp med drama...

Först gick vi en promenad så dom skulle få titta på varann. Det gick jättebra dom gick som om dom kännt varann länge.
Vi började med att bara släppa Theia och Avant och dom fortsatte precis som det slutade sist vi släppte ihop dem!!??!!
Theia sparkar och kissar mot honom och sen springer dom som galningar runt runt runt....
Totalt genomsvettiga och lera upp till öronen!! Efter nån kvart stannar dom och faktiskt hälsar! Då tog vi in dem för att ge dem en chans att dricka och pusta ut. Jag kollar över Theia så hon inte har några sår, hittade bara ett på insidan Vfram. Så vi skrapade av lite svett och lera och släppte ut dem igen.
Då var det helt plötsligt gosestund?!
Theia är helbrunstig och larvig. Avant nosar och slickar i hennes rumpa. Läget ser hur lugt ut som helst tills.... galoppandet helt plötsligt fortsätter, runtrunt i hagen!
Vi hade ju tänkt släppa ut dom andra nu när vi såg att det var lugnt men...... Äh va fan man måste ju testa!
Så ut med Prissan och prouden!
Dom spårade upp Theia och Avant ;)

Hela gänget snurrade runt ett tag. Ibland stannade cirkusen upp och alla gick och betade och det såg lugnt ut MEN så helt plötsligt var det rulle på´t igen. Prissan började också visa brunsttendenser?! Prouden var nog den enda som var normal idag!
Han lekte svarta hingsten och försvarade sina ston mot den lilla inkräktaren. Han blev riktigt sur på Avant ibland och röt åt plutten att - Nu får det vara nog!! Men mest liknade han ferdinand och gick coolt runt och luktade på blommorna =)
Theia använde Prissan som sköld mest hela tiden. Hon tyckte det var jätteskönt att slippa vara själv med Avant ;) Fast ibland var det Theia som sökte kontakt med honom själv!?
Men jag förstår inte Theias och Avants beteende alls.....Varför springer hon? Varför springer han efter som en galning? Är det någon kärleksdans eller är hon livrädd för små shettisar? Varför brunstar hon då? Rädsla? Har umgåtts med hästar i 30 år och aldrig sett nått liknande alls! Jag fattar inget, nä inget! =/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar